« دين حقيقت و بينش ياري يك تفكر ايلياتي و عشيرهاي نيست كه براي محاسبات آن راهكاري سنتي بدون دخيل دادن علم و هر آنچه كه در حوزهي نظامنديِ كائنات تعريف دارد در نظر گرفته شود. در واقع هر چقدر كه اشراق و مفاهيم يك تفكر بالاتر باشد، مباحث و گفتمان مربوط به آن نيز تخصصيتر و مشكلتر مي نماياند. پس ما نميبايست كه مفاهيم را به اندازهي وجود خود پائين بكشيم تا كه به گونهاي گردد كه هيچگاه عزم جزم براي بالا كشيدن و سعي براي فهميدن در خود پيدا نكنيم.»
پایگاه خبری / تحلیلی نگام – در پی ابلاغ بخشنامه از سوی سازمان بهزیستی کشور مبنی بر عدم استخدام پیروان سایر ادیان بعنوان افراد شاغل در مهدهای کودک, نماینده زرتشتیان در مجلس طی نامه ای به وزیر کار بخشنامه فوق را تبعیض آمیز دانسته و خواستار اصلاح آن شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایسنا، امروز دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸, اسفندیار اختیاری, نماینده زرتشتیان ایران در مجلس طی نامه ای خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به بخشنامه صادره از سوی سازمان بهزیستی مبنی بر ممنوعیت بکارگیری پیروان سایر ادیان در مهدهای کودک کشور واکنش نشان داد و آن را بخشنامه ای تبعیض آمیز و ناقض حقوق شهروندی پیروان سایر ادیان در ایران دانسته است.
حسب بخشنامه صادره از سوی سازمان بهزیستی کشور از این پس مهد های کودک از بکارگیری و استخدام پیروان سایر ادیان منع شدند.
اسفندیار اختیاری در بخشی از نامه خود نوشته است؛ آشکار است که این ابلاغیه، صراحتاً مخالف با قوانین کشور بخصوص بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی مبنی بر “رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینههای مادی و معنوی” است.
این نماینده مجلی همچنین اعلام کرده؛ در این رابطه با ریاست محترم بهزیستی کشور؛ جناب آقای دکتر وحید قبادیدانا مذاکره شد، ایشان ضمن ابراز تأسف از اتفاق پیش آمده، تاکید کردند که مشکل را برطرف میکنند.
نماینده زرتشتیان در مجلس در ادامه ذکر کرده؛ اما متأسفانه تاکنون اقدامی ملموس و مؤثر مبنی بر رفع این تبعیض غیرقانونی برداشته نشده است، لذا شایسته است دستور فرمائید تا نسبت به ابطال این بند از بخشنامه اقدام و ترتیبی اتخاذ گردد تا دیگر شاهد اینگونه تصمیمهای غیر انسانی و غیر اخلاقی برای پیروان ادیان الهی نباشیم.»
اعمال محرومیتهای گسترده بر پیروان سایر ادیان, در حالی صورت میگیرد که در اصول ۱۹ و ۲۰ از قانون اساسی ایران پیروان سایر ادیان; اهل سنت, یهودی, زرتشتی, مسیحی به طور کامل به رسمیت شناخته شدند و بر رعایت حقوق شهروندی این دسته از شهروندان ایران تاکید شده است.
در اصل ۱۹ از قانون اساسی اشاره بر این نکته دارد که؛ مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
همچنین در اصل ۲۰ از قانون اساسی اشاره بر این نکته دارد که؛ همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانونقرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
لازم به ذکر است سایر ادیان همچون؛ دگراندیشان مذهبی, مانویان, بهائیان, دراویش طریقت نعمت اللهی, مندائیان, اکنکار, بودائیان, یارسان, رائیلیان, هندوها, سیکها, بابیان علیرغم اینکه از جمله پیروان سایر ادیان تشکیل شده در ایران هستند و دارای ملیت ایرانی میباشند اما از منظر قانون اساسی ایران از هیچگونه حقوق شهروندی برخوردار نیستند.
سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران به شکل گسترده و سیستماتیک از بدو تشکیل جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷ تا به امروز شکل گرفته است و نگاه امنیتی از سوی دستگاه حاکمه با توجه به ایدولوژیک بودن ماهیت حکومت جمهوری اسلامی زمینه ایراد اتهامات امنیتی و شکل دهی سازمان یافته محدودیت بر این دسته از شهروندان ایران به بار آورده است.
به گزارش ایسنا، اسفندیار اختیاری در نامهای خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت:
«به نام دانای بزرگ هستی بخش»
جناب آقای شریعتمداری
وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی
با درود
احتراماً، به آگاهی میرساند که سرپرست دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، در یک اقدام عجیب و تبعیض آمیز، در بخشنامه شماره ۲۸۰۳۳/ ۹۸/ ۹۰۰ به تاریخ ۶/ ۳/ ۱۳۹۸ موردی را به شرح زیر ابلاغ کرده است:
“به کارگیری پرسنل از اقلیت دینی تحت هر عنوان در مهدکودک، به غیر از مهدهای مخصوص اقلیتهای دینی، ممنوع می باشد”
آشکار است که این ابلاغیه، صراحتاً مخالف با قوانین کشور بخصوص بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی مبنی بر “رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینههای مادی و معنوی” است.
در این رابطه با ریاست محترم بهزیستی کشور؛ جناب آقای دکتر وحید قبادیدانا مذاکره شد، ایشان ضمن ابراز تأسف از اتفاق پیش آمده، تاکید کردند که مشکل را برطرف میکنند.
اما متأسفانه تاکنون اقدامی ملموس و مؤثر مبنی بر رفع این تبعیض غیرقانونی برداشته نشده است، لذا شایسته است دستور فرمائید تا نسبت به ابطال این بند از بخشنامه اقدام و ترتیبی اتخاذ گردد تا دیگر شاهد اینگونه تصمیمهای غیر انسانی و غیر اخلاقی برای پیروان ادیان الهی نباشیم.»